dijous, 22 de setembre del 2016


INDEMNITZACIONS PER ACOMIADAMENT. SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL DE JUSTICIA DE LA UNIÓ EUROPEA

 
Ahir, 20 de setembre de 2016, este tribunal decidí, sense possibilitat de recurs, que tots els treballadors tenen dret a les mateixes indemnitzacions per acomiadament, independentment del tipus de contracte que haguen signat. Actualment,, després de la reforma laboral del PP, les indemnitzacions són:

  • Treballadors fixos, 20 dies per any treballat.
  • Treballadors eventuals: 12 dies per any treballat.
  • Interins: Cap indemnització.

La sentència s’ha produït a instancia d’una funcionaria interina del Ministeri de Defensa. Com que la sentencia deixa molts interrogants en l’aire, diferents juristes han manifestat que seran necessàries algunes reformes legals a l’estat espanyol, fins i tot una de l’Estatut dels Treballadors.

I la gran qüestió és: Qui farà eixa reforma? El PP amb la col·laboració de la seua marca taronja o una coalició progressista i d’esquerra? No és gens banal el problema. Segons els pares, així eixirà la criatura. Per tant, calen tots els esforços per part de totes les forces polítiques esquerranes I transformadores per evitar que el part legal del Tribunal de Justícia de la Unió Europea no esdevinga una rateta moixa i la classe treballadora acabe novament escaldada.

Robert Sànchez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada