dijous, 11 de juny del 2015

Comunicat d'ACERT-Compromís

Comunicat d'ACERT-Compromís sobre les negociacions amb el PSPV-PSOE de Tavernes Blanques

Des d'ACERT-Compromís volem respondre a les aspiracions de canvi que la gent de Tavernes Blanques ens ha fet arribar, i als rumors malintencionats que alguns han anat difonent sobre la nostra postura en les negociacions per a un possible pacte de govern amb el PSPV-PSOE de Tavernes Blanques. Creiem que s'està jugant amb les esperances de les nostres veïnes i veïns amb l’única finalitat de forçar un acord amb les condicions d'una de les parts. Per això, el primer que volem aclarir és que no hi ha hagut negociacions encara.

PSOE i ACERT ens hem reunit dues vegades. La primera fa una setmana, que per a nosaltres fou una trobada informal entre els regidors electes d'ambdues forces per a conèixer-se i tractar per damunt temes en comú. El dimarts 9 de juny a la vesprada, tinguérem una segona reunió, on nosaltres, com que pensàvem que ja era formal i  que s'anava a començar a negociar, intentàrem gravar-la per a després penjar-la en Internet i fer-la pública, i quina fou la nostra sorpresa! quan el PSOE se negà a ser gravat. Des d'ACERT pensem que estes són les pràctiques de la vella política contra la que ja portem lluitant des de fa 4 anys. Així i tot, no férem més pressió i continuàrem la reunió. El PSOE ens oferí un document com a pacte de govern on havien ficat el seu programa íntegrament, i on havien afegit només 9 punts del nostre (el nostre programa té 90 propostes). Durant la reunió anotaren coses per anar esmenant la seua proposta. Al marge, nosaltres no considerem que eixe document puga ser un pacte de govern. Amb més detall, seria part dels compromisos programàtics d'un pacte de govern, però res més. Finalment,  se començà a tractar el tema del repartiment de responsabilitats, i quan des d'ACERT manifestàrem que volem una alcaldia compartida (2 anys el PSOE i 2 anys ACERT; no els 4 anys com alguns van dient per ahi), el PSOE ho considerà un qüestió inacceptable, decidí tancar-se en banda, i, al final, tancàrem la reunió i ens n’anàrem. Així doncs, a dia de hui, no s'ha negociat res, perquè quan s'ha intentat negociar ja ens hem trobat el no per resposta.

Expliquem la nostra postura: des d'ACERT defensem que el canvi a l'ajuntament de Tavernes Blanques no ha de ser només de marques polítiques, ha de ser un canvi més profund que és el que ens ha demanat la ciutadania amb el seu vot. Este canvi té com a eixos principals la transparència, la participació ciutadana en els assumptes del poble i la primacia de les necessitats de la gent per damunt de pistes de pàdel. L’única cosa que en ACERT volem dur a terme és el nostre programa. Res més. És cert que coincidim en moltes coses amb el PSOE, però creiem que un pacte de govern no és com l'entenen ells, un sí sense condicions a la seua política amb algunes cosetes nostres per a contentar-nos-en. En ACERT ens creiem que del possible pacte de govern ha d'eixir un equip cohesionat de gent disposada a treballar per Tavernes Blanques. Eixa és la seua responsabilitat, i la responsabilitat se comparteix. No n'hi ha cap altre interès a demanar la alcaldia alterna.

Se'ns està acusant de que volem la poltrona i que per això obstaculitzem la formació de govern, però, dues matisacions: qui defensa que la alcaldia no siga exclusiva d'un dels dos partits és ACERT mentre que qui la vol en exclusiva (junt al primer tinent d'alcalde) durant tota la legislatura és el PSOE, llavors, qui pateix ací del poltronitis? D’altra banda, tornem a indicar que és fals que estiguem obstaculitzant la negociació. Com ja hem vist, no s'ha negociat encara; i no perquè nosaltres no hi estiguérem disposats, sinó perquè pel que hem vist pareix que el PSOE no negocia, imposa. I si intentes negociar, agafen el baló i se'n van a casa.

Volem aprofitar per aclarir també les pors que s'estan difonent interessadament jugant amb les esperances de la gent de Tavernes Blanques. Si no hi ha pacte de govern, el PP no va a tornar a governar, necessiten els vots de 7 regidors per a que això passe, i l’única manera de que això passara seria que nosaltres votàrem la seua proposta de govern -cosa que ja confirmem que no va a passar-, o que ho fera el PSOE, cosa que esperem no passe. L'altra pregunta és què passaria si no s'arribara a un pacte per al dia 13? Doncs bé, no passaria res; la llei disposa que en eixe cas la llista
més votada forma el govern, el PSOE. En esta situació el govern hauria d'estar constantment negociant amb la resta de forces polítiques de l'ajuntament, i ahi, tornaríem a la mateixa situació de necessitat de negociació. Per la qual cosa creiem que és desaprofitar la oportunitat que tenim ara.


Açò no vol dir que ACERT no estiga disposat a negociar, volem negociar, i negociable ho és tot. La nostra postura no és reactiva, és proactiva i estem preparant un autèntic pacte de govern on “el que es va a fer” importa més que “el qui ho va a fer”, i on tots els ciutadans i ciutadanes, i totes les forces polítiques tinguen un paper en el govern del poble. Esperem que el PSOE se decidisca a començar a negociar; la nostra porta sempre va a estar oberta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada