dilluns, 24 de setembre del 2012

CRÒNICA D’UN PLE ORDINARI NO ANUNCIAT (quasi una tradició a Tavernes Blanques)... el del 20/09/2012



Com era d’esperar en aquest context de crisi econòmica (cada vegada més difícil), a data 20 de setembre de 2012, encetarem el curs polític, amb un ple ordinari, parlant de diners. Així com a nivell autonòmic o estatal destaca la política de retallades en els serveis socials i públics, a nivell local allò més significatiu són les pujades de preus. Alguns exemples:
-          Per primera vegada, les calderes del Dia de la Constitució tindran un preu: 1 euro, la ració. Ara bé, l’adquisició de les racions serà d’un mínim de dos. Què hi pensem? Doncs que senzillament el PP no ha pensat que avui en dia hi ha molta gent que viu sola i no té ni per a menjar. Aquesta gent haurà d’adquirir tiquets de dos racions sense tenir diners?? I així que?? Els recordem que estan sols i són pobres! Açò és el reflex de la política de caritat i antisocial que practica la dreta.
-          El preu de la gimnàstica per a la tercera edat també pateix un increment: uns 50 euros anyals, amb dos pagaments de 25 euros.
-          Els preus públics dels cursos de natació de l’estiu 2013 també han pujat: curs de natació xiquets/etes serà 20 euros la quinzena; curs de natació adults 25 €/quinzena i el curs d’aquagym 28€/quinzena.
-          A més, les tarifes de l’ordenança reguladora de la taxa de la piscina municipal també pateix un increment d’un euro el bany d’adult, de 0.20 € el bany dels jubilats i  de 0.50€ el bany de xiquets/es.
Ara bé, no entenem la urgència d’aprovar unes pujades sobre uns serveis que sols s’ofereixen a l’estiu i que, per tant, ni tenen una aplicació immediata ni es produeixen d’acord a la realitat econòmica de quant s¡ofereix el servei (què ja saben com anem a estar econòmicament l’estiu del 2013??).

Tanmateix, aquest moment històric està marcat per la crisi econòmica i per la corrupció, el despotisme dels governants i la mala gestió.
Doncs bé, encara que ACERT aconseguirem l’acompliment de la llei i, per tant, la separació de les comissions informatives i els plens, el PP de Tavernes Blanques ho aplica “a la seua manera”. És a dir, si el sentit d’aquesta separació és una millor preparació per part dels representants (també els de l’oposició) i potenciar la participació, el PP ho aplica convocant les comissions informatives a les 8h dels dilluns (tenint un cap de setmana pel mig que no permet anar a l’ajuntament a vore la documentació) i els plens a les 16.30h (una hora poc adequada per a potenciar l’assistència del veïnat de Tavernes Blanques). Però si açò no manifesta una manca de voluntat prou evident, cal recordar que aquest ple ordinari tampoc s’ha fet el primer dijous de cada dos mesos i, per a acabar-ho de rematar, no s’ha publicitat la convocatòria ni a la web ni al tauló de l’Ajuntament.
Altres qüestions destacables són:
-          La proposta d’alcaldia relativa al recurs de reposició interposat per la mercantil Fomento Construcciones y Contratas, S.A. on desestimen el recurs de reposició de FCC i exigeixen l’abonament de 64.839,60€. Tot açò basat en una cosa tant objectiva com la paraula d’uns contra la dels altres!
-          Com l’alcalde nega les retallades en l’educació (a partir duna moció genèrica del PSOE per a sol·licitar la derogació del Reial decret llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu).
-          Com l’alcalde és incapaç d’informar del contingut dels punts de l’ordre del dia del ple i dir el resultat de la votació “según comisión”. Ara bé, informa clarament de com ell es solidaritza amb els funcionaris i també es lleva la paga extra de nadal. Tot un detall, no?? Açò recorda a...”¡Qué buenos son los hermanos escolapios, qué buenos son, que nos llevan de excursión!”.
I per tot això, en la majoria de les ocasions ACERT s’abstingué. Més clarament: perquè mentre a l’oposició se’ns ignore no acceptarem ser co-responsables de les pujades o decisions diverses, però tampoc farem un vot en contra a mode de pataleta (perquè aniria en contra del nostre discurs de coherència i conseqüència i, en algunes ocasions, perjudicaria a tercers).
Abans de finalitzar, hem de felicitar a part de la població de Tavernes Blanques que assistí al ple i exercí el seu dret (i deure) de ciutadà, informant-se i preguntant al final d’aquest. Gràcies per assistir i així poder jutjar amb els vostres ulls!
Neus Sánchez Expósito
regidora ACERT